joi, 2 iunie 2016

1 Iunie - Ziua Internațională a Copilului

  

          Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite            Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de "cea mai frumoasă iluzie", copilăria.          Ziua Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
        Dacă m-aș pune în locul unui profesor,de Ziua Copilului   aș organiza activități care i-ar face cu adevarat să se simtă copii. În primul și-n primul rând ,copiii iubesc ieșirile,deci,aș face o plimbare cu ei în diferite parcuri,muzee,locuri de joacă,aș merge cu ei la cofetărie,pentru că orice copil iubește dulciurile.Într-un cuvânt ,i-aș face fericiți .
Copii, alaturi de parinti, participa la Ziua Portilor Deschise pentru Copii, la Camera Deputatilor, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului
        Cea mai mare bucurie a unui copil este aceea de a se juca. Si ce bucurie imensa! Asa ca nu uita sa te joci si sa le amintesti si altora sa faca asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu